Način pripreme
Ukusna i sofisticirana salata za praznične povode!
Dobro operite sveže i krhke listiće valerijane. Ocedite ih i stavite u posudu za salate. Začinite dresingom, napravljenim od nabrojanih sastojaka.
Zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja na jakoj vatri u malom tiganju sa nelepljivim premazom.
Kada se jako zagreje, stavite sir kamamber i zapecite dok se ne dobije zlatkasta boja sa obe strane. Važno je da bude na sobnoj temperaturi kako bi dobro omekšao iznutra.
U zagrejanom tiganju zapecite i orahe, a zatim i susam (veoma kratko da ne bi zagoreo).
Stavite pločicu sira na zelenu salatu i sa strane stavite orašaste plodove i semenke.
Kamamber zalijte slatkom redukcijom balzama sa malinom. Možete da je zamenite topingom sa malinama, medom ili slatkom po vašem izboru.
Poslužite odmah dok je pečeni sir još topao.
Zelena salata sa Valerijanom i zapečenim Kamamberom je gotova.