Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Zelena salata»Zelena salata sa Valerijanom i zapečenim Kamamberom

Zelena salata sa Valerijanom i zapečenim Kamamberom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Zelena salata sa Valerijanom i zapečenim Kamamberom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
3 min.
Ukupno
13 min.
Porcije
1
"Sveža zelena salata, savršena dopuna od zapečenog kozjeg sira - odgovarajuća za poseban povod ili kada prosto želite da se počastite Poslužite sa čašom hladnog belog vina"

Potrebni sastojci

  • valerijana - 1/2 pakovanja, zeleni listovi, otprilike 100 g
  • kamamber - 1 mala okrugla ploča, 125 g
  • orasi - 1 šaka
  • susam - 1 supena kašika
  • redukcija balzama - 1 supena kašika, od maline
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • Dresing
  • balzamovo sirće - po ukusu
  • maslinovo ulje - 30 ml, Ekstra devičansko
  • med - 1 kašičica
  • crni biber - 1 - 2 prstohvata
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ukusna i sofisticirana salata za praznične povode!

Dobro operite sveže i krhke listiće valerijane. Ocedite ih i stavite u posudu za salate. Začinite dresingom, napravljenim od nabrojanih sastojaka.

Zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja na jakoj vatri u malom tiganju sa nelepljivim premazom.

Kada se jako zagreje, stavite sir kamamber i zapecite dok se ne dobije zlatkasta boja sa obe strane. Važno je da bude na sobnoj temperaturi kako bi dobro omekšao iznutra.

U zagrejanom tiganju zapecite i orahe, a zatim i susam (veoma kratko da ne bi zagoreo).

Stavite pločicu sira na zelenu salatu i sa strane stavite orašaste plodove i semenke.

Kamamber zalijte slatkom redukcijom balzama sa malinom. Možete da je zamenite topingom sa malinama, medom ili slatkom po vašem izboru.

Poslužite odmah dok je pečeni sir još topao.

Zelena salata sa Valerijanom i zapečenim Kamamberom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: