Način pripreme
Delim sjajan recept, moja improvizacija čokoladnog kolača. Sočan, sa notom voća, cimeta i čokolade.
Mikserom se mute jaja sa šećerom. Dodaje se ulje, kiselo mleko sa umućenim u njemu praškom za pecivo i na kraju brašnom.
Procedura je sledeća - uzmite čašu od 200 ml, punite polovinu jednim brašnom, dopunjujete drugim. Pomešala sam kukuruzno brašno sa rogačem i prosejala sam ga da ne bi bilo grudvica.
U drugoj čaši sam pomešala ovsene mekinje i kokosovo brašno.
Sipajte smesu za kolač u tepsiju 20x30, na papir za pečenje i pecite na 180 stepeni dok čačkalica ne bude suva, na 25-30 minuta.
Izvadite, krajeve odsecite i ohladite na rešetci.
Nasecite dinju na komade i pasirajte je, pomešajte sa želatinom pripremljenim prema uputstvu.
Zagrejte pavlaku za kuvanje, dodaje komade čokolade sa oreo keksom i mešajte dok se ne istopi.
Ostavite malo da se ohladi i stavite u zamrzivač da se malo brže stegne.
Prvo namažite dinju želatinom, odozgo kašikom zalijte čokoladom i komadićima keksa.
Nije bilo vremena da čekam, naseckala sam na 6 kvadrata i posle po dijagonali na 2 trougla.
Dekoracija je sa prstohvatom kokosovog brašna.
Čokoladni kolač sa dinjom i cimetom je gotov.