Način pripreme
Aromatičan kolač uz šolju čaja ili tople kafe ili mleka je ovaj kolač sa dinjom i začinima.
Lak za pripremu i veoma ukusan. Uverite se sami.
Zrele i sočne dinje sameljite u blenderu.
Jaja umutite sa kokosovim šećerom i u njih sipajte mleveno voće, ulje i taman rum.
U tečnu smesu prosejte brašno u delovima, prethodno pomešano sa začinima: cimetom, đumbirom i muskatnim orašićem, kao i prstohvatom soli, prašakom za pecivo i sodom.
Mešajte spatulom dok se ne integrišu suvi sastojci.
Sipajte smesu u okrugao pleh, namazan i posut brašnom i pecite 40 minuta na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni.
Gotov voćni kolač ostavite da se malo ohladi, pre nego što izvadite iz kalupa.
U blenderu ili mašinici za mlevenje kafe sameljite suve korice citrusa sa kristal šećerom.
Pospitre kolač i servirajte.
Nije potrebno da koristite ceo šećer od citrusa, nego onoliko koliko želite, preostlau količinu koristite za drugi desert.
Neka vam je slatko sa ovim aromatičnim kolačem sa dinjom!