Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Šareni kolač sa Inkom

Šareni kolač sa Inkom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Šareni kolač sa Inkom
Fotografije: Mina Dimitrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Vazdušasti šareni kolač, savršen uz poslepodnevnu kaficu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komad
  • masalc - 125 g
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • brašno - 1 šolja
  • inka - 3 supene kašike
  • kristal šećer - 1/2 kašičice
  • prašak za pecivo - 1 kesica (10 g)
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se mute jaja i šećer dok ne pobele. Kravlji maslac se istopi.

U posudu u jaja i šećer se dodaje kiselo mleko i kravlji maslac.

Brašno se proseje zajedno sa praškom za pecivo. Suvi sastojci se dodaju u zajedničku smesu.

U tepsiju za kolač se stavlja papir za pečenje ili se kalup podmazuje i nabrašni. Dobijena smesa se deli na dva dela.

U jedan deo se dodaje Inka i dobro se mute dok se u potpunosti ne rastvori. Sipa se jedna smesa u kalup za kolač.

Nakon toga se sipa i druga smesa i drvenim štapićem se prolazi kroz sirovu smesu kako bi se pomešali i formira se šara.

Kolač se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni 10 minuta i nakon toga na 175 stepeni još 25 minuta.

Šareni kolač sa Inkom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: