Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Veganska pica sa krompir korom

Veganska pica sa krompir korom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Veganska pica sa krompir korom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
6
"Veganska pica sa krompir korom se servira sa slatkim barbikju sosom. dostojan suparnik klasične italijanske pice I neka vam je ukusno!"

Potrebni sastojci

  • slatki krompir - 2 komada
  • hleb - 5 komada, kriške
  • beli luk - 2 čena
  • bugarski luk - 1 supena kašika
  • kukuruzni griz - 2 supene kašike
  • ulje
  • senf - 1 supena kašika
  • paradajz - 1 komad, veliki
  • luk - 1 komad
  • zelene paprike - 1 komad, velika
  • barbikju sos - sladak
* merne jedinice

Način pripreme

Sladak krompir se oguli i opere. Seče se na manje komade, kako bi se brže skuvali. Stavljaju se u malu šerpu. Zalivaju se vodom i kuvaju se dok ne budu gotovi.

Hleb se namoči sa malo vode - koliko je potrebno da omekša i da se pretvori u pire.

Skuvani sladak krompir se cedi i gnječi. U njega se dodaje namočeni hleb, tako što se prethodno ocedi.

Beli luk se guli i presuje. Dodaje se beli luk i bugarski luk, moj je slan. Dodaje se kukuruzni girz. Svi sastojci se dobro izmešaju uređajem za gnječenje.

Priprema se tepsija sa papirom za pečenje. Dodaje se više ulja.

Smesa za koru za picu bez brašna se raspoređuje po dnu tepsiju. Kora se premazuje enfom tako što je te količine za sasvim tanak sloj. Po želji može da se doda više.

Paradajz se opere i nasecka na kockice. Posipa se po krompir kori.

Luk se očisti i nasecka na kockice. Posipa se. Paprika se opere i očisti. Takođe se secka na kockice i posipa se.

Po želji, prema vašem ukusu mogu da se dodaju i drugi sastojci kao što su kukuruz, masline. Peče se dok povrće ne bude gotovo - otprilike sat vremena.

Veganska pica sa krompir korom se servira sa slatkim barbikju sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: