Način pripreme
Sladak krompir se oguli i opere. Seče se na manje komade, kako bi se brže skuvali. Stavljaju se u malu šerpu. Zalivaju se vodom i kuvaju se dok ne budu gotovi.
Hleb se namoči sa malo vode - koliko je potrebno da omekša i da se pretvori u pire.
Skuvani sladak krompir se cedi i gnječi. U njega se dodaje namočeni hleb, tako što se prethodno ocedi.
Beli luk se guli i presuje. Dodaje se beli luk i bugarski luk, moj je slan. Dodaje se kukuruzni girz. Svi sastojci se dobro izmešaju uređajem za gnječenje.
Priprema se tepsija sa papirom za pečenje. Dodaje se više ulja.
Smesa za koru za picu bez brašna se raspoređuje po dnu tepsiju. Kora se premazuje enfom tako što je te količine za sasvim tanak sloj. Po želji može da se doda više.
Paradajz se opere i nasecka na kockice. Posipa se po krompir kori.
Luk se očisti i nasecka na kockice. Posipa se. Paprika se opere i očisti. Takođe se secka na kockice i posipa se.
Po želji, prema vašem ukusu mogu da se dodaju i drugi sastojci kao što su kukuruz, masline. Peče se dok povrće ne bude gotovo - otprilike sat vremena.
Veganska pica sa krompir korom se servira sa slatkim barbikju sosom.