Način pripreme
Svaku koru napravite od 3 umućena jaja sa 150 g šećera. dodajte 3 supene kašike mleka i 3 supene kašike ulja.
Na kraju dodajte prosejano brašno (130 g), prašak za pecivo i 15 g kakaoa. Ispecite svaku koru u tepsiji rerne.
Ostavite da se ohlade i rasecite ih na dva dela, tako da ćete dobiti 4 kore. Pripremite svaki krem premauputstvu na pakovanju. U svaki dodajte određenu istopljenu i ohlađenu čokoladu i umućenu pavlaku.
Lepo ih izmešajte. Stavite jednu koru na podlogu. Zalijte šećernim sirupom. Namažite belim kremom i pospite delom malina. Pokrijte drugom korom, zalijte i namažite smeđim kremom.
Pospite izmrvljenom čokoladom. Pokrijte trećom korom, zalijte i namažite belim kremom.
Pospite malinama i pokrijte poslednjom korom. Premažite celu tortu umućenom pavlakom.
Čokoladnu tortu ukrasite prethodno napravljenim figuricama od fondana.
Čokoladna torta Povrtna bašta je gotova.