Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Čokoladna torta Povrtna bašta

Čokoladna torta Povrtna bašta

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Čokoladna torta Povrtna bašta
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
18
"Jedna torta spremljena sa toliko ljubavi i mašte, da nam je definitivno žao da je isečemo"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 300 g
  • brašno - 260 g
  • kakao - 30 g
  • ulje - 6 supenih kašika
  • sveže mleko - 6 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 2 komada (po 10 g)
  • za beli krem
  • krem - 1 komad, ole, vanila (70 g)
  • sveže mleko - 400 ml
  • čokolada - 150 g, bela
  • pavlaka - 150 ml
  • za braon krem
  • krem - 1 komad, ole, čokolada (70 g)
  • sveže mleko - 300 ml
  • čokolada - 150 g, crna
  • pavlaka - 100 ml
  • za garniranje
  • maline - 150 g
  • čokolada - 100 g, sa orašastim plodovima
  • za ukras
  • pavlaka - 250 ml
  • fondan
* merne jedinice

Način pripreme

Svaku koru napravite od 3 umućena jaja sa 150 g šećera. dodajte 3 supene kašike mleka i 3 supene kašike ulja.

Na kraju dodajte prosejano brašno (130 g), prašak za pecivo i 15 g kakaoa. Ispecite svaku koru u tepsiji rerne.

Ostavite da se ohlade i rasecite ih na dva dela, tako da ćete dobiti 4 kore. Pripremite svaki krem premauputstvu na pakovanju. U svaki dodajte određenu istopljenu i ohlađenu čokoladu i umućenu pavlaku.

Lepo ih izmešajte. Stavite jednu koru na podlogu. Zalijte šećernim sirupom. Namažite belim kremom i pospite delom malina. Pokrijte drugom korom, zalijte i namažite smeđim kremom.

Pospite izmrvljenom čokoladom. Pokrijte trećom korom, zalijte i namažite belim kremom.

Pospite malinama i pokrijte poslednjom korom. Premažite celu tortu umućenom pavlakom.

Čokoladnu tortu ukrasite prethodno napravljenim figuricama od fondana.

Čokoladna torta Povrtna bašta je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: