Medovik torta sa gotovim korama

Милица Павловић
Милица Павловић
Početnik
03/12/2019
"Ne znamo da li je ovo najjednostavniji recept za Medovik tortu, ali svakako je među najukusnijima "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 804
  • Pregledi tokom meseca107
  • Pregledi tokom sedmice46
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 1 komad, Medovik
  • za krem
  • kravlji maslac - 300 g
  • kondenzovano mleko - 1 komad (kuvano)
  • orasi - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa pripremom krema. Maslac se ostavi unapred na sobnoj temperaturi da se istopi, zatim se stavlja u posudu i muti se mikserom dok ne postane sipkast.

Kondenzovano mleko se 4-5 puta dodaje u maslac uz neprestano mešanje. Krem se muti dok se ne dobije homogena smesa.

Orasi se samelju u blenderu ili secku.

Kada su sve komponente za tortu pripremljene, vreme je za njeno sastavljanje. Na tacnu ili veliki tanjir se stavi prva kora, na koju se maže deo krema.

Kada je krem ravnomerno raspoređen, na njega se sipa deo samlevenih orasa.

Proces se ponavlja dok kore ne nestanu. Na poslednju koru se razmazuje ostatak krema i torta se ukrasi po izboru.

Možete ponovo posuti samlevenim orasima i/ili usitnjenim keksom.

Medovik torta se ostavi 24 sata da odstoji u frižideru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar