Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Medena torta»Medovik torta sa gotovim korama

Medovik torta sa gotovim korama

Galya NikolovaGalya Nikolova
Kuvar
10430569
Medovik torta sa gotovim korama
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
16
"Ne znamo da li je ovo najjednostavniji recept za Medovik tortu, ali svakako je među najukusnijima"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 1 komad, Medovik
  • za krem
  • kravlji maslac - 300 g
  • kondenzovano mleko - 1 komad (kuvano)
  • orasi - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa pripremom krema. Maslac se ostavi unapred na sobnoj temperaturi da se istopi, zatim se stavlja u posudu i muti se mikserom dok ne postane sipkast.

Kondenzovano mleko se 4-5 puta dodaje u maslac uz neprestano mešanje. Krem se muti dok se ne dobije homogena smesa.

Orasi se samelju u blenderu ili secku.

Kada su sve komponente za tortu pripremljene, vreme je za njeno sastavljanje. Na tacnu ili veliki tanjir se stavi prva kora, na koju se maže deo krema.

Kada je krem ravnomerno raspoređen, na njega se sipa deo samlevenih orasa.

Proces se ponavlja dok kore ne nestanu. Na poslednju koru se razmazuje ostatak krema i torta se ukrasi po izboru.

Možete ponovo posuti samlevenim orasima i/ili usitnjenim keksom.

Medovik torta se ostavi 24 sata da odstoji u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Милица Павловић
Милица Павловић
Fenomenalno!
16.04.2021 11:08