bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Turšija sa jabukovim sirćetom i aspirinom

Turšija sa jabukovim sirćetom i aspirinom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k2099k412
Turšija sa jabukovim sirćetom i aspirinom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
28/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"I evo jednostavno tako imate dve velike tegle tradicionalne turšije za zimu"

Potrebni sastojci

  • kambi - 20 komada
  • šargarepa - 5 komada, velika
  • karfiol - 1 glavica, srednja
  • celer - 1 vezica
  • marinada
  • jabukovo sirće - 600 ml
  • voda - 8 šolja
  • so - 180 g
  • šećer - 400 g
  • biber - po 10 zrna po tegli
  • aspirin - po 4 komada po tegli
  • piment - po 4 zrna po tegli
* merne jedinice

Način pripreme

Oprano povrće se očisti i iseče na parčiće u odgovarajuću posudu.

Oljuštene šargarepe se seku na krugove - na krupno, karfiol se kida na ružice, kambi - na parčiće.

Sjedine se dobro, tako što se promešaju.

Napunite dve tegle povrćem i stavite marinadu da prvorim dok se ne istope so i šećer.

Na teglu turšije dodajte po 10 zrna bibera i 4 pimenta. Sipa se po 4 aspirina izmrvljena u prahu i preliva se marinadom do gornje crte.

Zatvara se poklopcem i okreće se bar na tri dana na gore i na dole tradicionalna turšija.

Turšija sa jabukovim sirćetom i aspirinom se čuva na hladnom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: