Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Ljute paprike sa jabukovim sirćetom za direktnu konzumaciju

Ljute paprike sa jabukovim sirćetom za direktnu konzumaciju

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Ljute paprike sa jabukovim sirćetom za direktnu konzumaciju
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Ukusne i jednostavne papričice koje otvaraju apetit"

Potrebni sastojci

  • šilja paprika - 400 g
  • beli luk - 2 glavice
  • sveža mirođija - 3 vezice
  • šećer - 3 kašičice
  • so - 3 kašičice
  • jabukovo sirće - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojci su za 3 male teglice od 400 ml.

Ljute paprike se veoma dobro operu tako što se drške seku na pola.

Ređaju se u rešetkastu tepsiju ispod koje je druga tepsija da ne kaplje prilikom pečenja.

Rerna se zagreva na 220 stepeni. Paprike se peku 15 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni sa ventilatorom.

Kada se ispeku, stavljaju se u posudu sa poklopcem na 10 minuta da omekšaju.

Beli luk se očisti od ljuski. Sitno se nasecka.

Mirođija se očisti, opere i sitno nasecka.

U svaku teglu na dno se stavlja mirođija. Odozgo se posipa sitno naseckanim belim lukom. Nakon toga se ređa 1/3 ispečenih paprika.

Odozgo se ređa mirođija i na kraju sitno naseckan beli luk.

Dodaje se po 1 kašičica šećera i so u svaku teglu.

Kada su tegle napunjene, zalivaju se jabukovim sirćetom do grla tegle.

Dobro se zatvara poklopcima i okreće se nekoliko puta.

Čuva se u frižideru tako što se konzumira nakon 24 sata.

Ljute paprike sa jabukovim sirćetom za direktnu konzumaciju su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: