Način pripreme
Sastojci su za 3 male teglice od 400 ml.
Ljute paprike se veoma dobro operu tako što se drške seku na pola.
Ređaju se u rešetkastu tepsiju ispod koje je druga tepsija da ne kaplje prilikom pečenja.
Rerna se zagreva na 220 stepeni. Paprike se peku 15 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni sa ventilatorom.
Kada se ispeku, stavljaju se u posudu sa poklopcem na 10 minuta da omekšaju.
Beli luk se očisti od ljuski. Sitno se nasecka.
Mirođija se očisti, opere i sitno nasecka.
U svaku teglu na dno se stavlja mirođija. Odozgo se posipa sitno naseckanim belim lukom. Nakon toga se ređa 1/3 ispečenih paprika.
Odozgo se ređa mirođija i na kraju sitno naseckan beli luk.
Dodaje se po 1 kašičica šećera i so u svaku teglu.
Kada su tegle napunjene, zalivaju se jabukovim sirćetom do grla tegle.
Dobro se zatvara poklopcima i okreće se nekoliko puta.
Čuva se u frižideru tako što se konzumira nakon 24 sata.
Ljute paprike sa jabukovim sirćetom za direktnu konzumaciju su gotove.