Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Carska Turšija»Carska turšija sa aspirinom

Carska turšija sa aspirinom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3672k230
Carska turšija sa aspirinom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 4
27/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Priznajemo da, ovako ukusnu carsku turšiji do sada nismo probali!"

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprike - 3 kg crvene
  • karfiol - 2 kg, očišćen
  • šargarepa - 1 kg
  • celer - 1 - 2 veze
  • peršun - 1 vezica
  • beli luk - 2 glavice
  • za marinadu
  • sirće - 650 ml
  • ulje - 250 ml
  • so - po ukusu
  • šećer - 700 g
  • med - 60 g
  • aspirin - 12 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite povrće na krupne parčice. Dodajte beli luk krupno sečen, peršun i celer.

U šerpu sipajte sirće, šećer, med, ulje i so. Dodajte biber i lovorov list. Ostavite marinadu da prpvri i nakon 5 minuta skinite sa vatre.

Napunite tegle povrćem i u svaku teglu stavite po jedan izmrvljen aspirin.

Raspodelite marinadu po teglama. Okrenite naopako i ostavite da se ohladi.

Čuvajte na hladnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: