Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Domaće pile punjeno grčkim sarmicama od kiselog kupusa

Domaće pile punjeno grčkim sarmicama od kiselog kupusa

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Domaće pile punjeno grčkim sarmicama od kiselog kupusa
Fotografije: Maria Bojilova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
5
"Danas smo za vas pripremili recept nakon koga ćete oblizati prste koji morate isprobati"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • pirinač - 2 šolje
  • luk - 1 glavica
  • aleva paprika
  • biber
  • so
  • za sarme
  • pile - 1 komad, oko 2 kg
  • kiseli kupus - oko 3, 5 - 4 kg + celi listovi
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema nadeva za sarme: Narendajte luk. Dobro operite pirinač.

Sve pomešajte - pirinač, mleveno meso, crni luk, alevu papriku, biber, so. Listove za sarme isecite na veličinu 7x15 cm i umotajte u male sarme veličine zalogaja.

Sarme se ređaju čvrsto u šerpu, umotaju velikim listom kupusa i kuvaju oko 1 sat.

Dobro operite pile. Napunite pile kuvanim sarmama, slažući ih čvrsto u unutrašnjost.

Pokrijte pile listom kupusa umesto da ga šijete. Okrenite ga sa otvorom prema tepsiji. Ispod pileta stavite malo sitno seckanog kupusa.

Oko piletine rasporedite preostali sitno seckani kupus i pospite alevom paprikom, uljem i dodajte malo vode. Pecite pokriveno folijom oko 90 minuta.

Pečena piletina služi se uz crno vino sa kriškama jabuke.

Domaće pile punjeno grčkom sarmom i kiselim kupusom je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: