Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od Sočiva»Čorba od kiselog kupusa i sočiva

Čorba od kiselog kupusa i sočiva

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4481501k207
Čorba od kiselog kupusa i sočiva
Fotografije: Raya Andonova
1 / 3
01/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"A vi do sada niste probali baš ovakav kiseli kupus zar ne - znači mnogo ste propustili"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • sočivo - 1 1/2 šolja
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • lovorov list - 1 komad
  • ulje
  • majčina dušica
  • čubar
  • aleva paprika
  • šarena so
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus, šargarepa, luk i beli luk se seku na sitno. Zagreva se ulja na dnu šerpe na kome se zaprži luk. Nakon toga se dodaje šargarepa, a malo kasnije i kupus.

Kada se kupus proprži, sipa se malo vode, tek toliko da se prekrije. Kada šargarepe omekšaju, stavlja se oprano sočivo i lovorov list i sipa se desetak šolja vode.

Ostavlja se da se kuva dok sočivo ne bude skoro skuvano. Tada se dodaju majčina dušica, čubar, šarena so po ukusu i kašičica aleve paprike. Kuva se dok se sočivo potpuno ne skuva.

Beleška: Ako je kupus mnogo kiseo ili slan, pre toga se ostavlja u vrućoj vodi oko 10 minuta. A ako nije dovoljno slan, može na kraju da se doda i so u supu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: