Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od kupusa»Čorba od kiselog kupusa sa kobasicom

Čorba od kiselog kupusa sa kobasicom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Čorba od kiselog kupusa sa kobasicom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Iz starog bakinog teftera - raskošna zimska čorba sa kiselim kupusom, sokom od kupusa i kobasicom"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 400 g
  • sok od kupusa
  • kobasica - 80 g
  • pavlaka - 2 kašike, kisela
  • mast - 40 g
  • brašno - 40 g
  • luk
  • aleva paprika
  • kim
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte sok od kupusa, zatim mu dodajte vode, tako da ukupno imate oko 1 l tečnosti, zatim dodajte iseckan kupus, kobasicu iseckanu na kolutiće, kim i kuvajte dok ne omekša.

Zatim napravite zapršku od masti i brašna, dodajte sitno iseckan luk, porpžite, pa dodajte alevu papriku, sipajte 200 g vode, promešajte, dodajte smesu kupusu i kuvajte. Na kraju dodajte pavlaku, posolite i dokuvajte čorbu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: