Način pripreme
Stavite suvi hleb u blender i sameljite ga. Ugrejte maslac i dodajte ga u hleb. U tu smesu dodajte sitan sir i kondenzovano mleko. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Rasporedite smesu na dva dela. U jednu dodajte kakao i 25 ml mleka, a u drugu orahe (po želji možete da zapečete na suvom tiganji ili u mikrotalasnoj) i preostalih 25 ml mleka.
Promešajte i od svake smese oblikujte bombone veličine malog oraha. Poređajte i stavite u kalup za tortu sa pokretnim prstenom, smenjujte bele i braon bombone. Stavite ih u frižider da se stegnu.
Za krem stavite mleko da se ugreje. Umutite jaja, dodajte skrob i mešajte dok se ne dobije homogena smesa. Uz neprestano mešanje dodajte toplo mleko u smesu od jaja i vratite na vatru da se kuva, dok se ne dobije gladak krem.
Ostavite krem na 20 minuta da se ohladi. U hladan krem dodajte sitan sir i kondenzovano mleko. Mešajte dok se ne dobije glatka smesa. Ja sam uradila pasatorom.
Rastvorite želatin u 100 ml mleka. Kad nabubri, stavite posudu na paru da se rastopi. Rastvoren želatin sipajte u krem uz neprestano mešanje.
Dobijenom smesom prelijt stegnate bombone. Udarajte lagano kalup o radnu površinu da bi izašao vazduh i da ne bi bilo šupljina.
Ostavite u frižideru na 2-3 sata da se stegne.
Ja sam odvojila 3-4 supene kašike krema za ukrad. ostavila sam ga na sobnoj temperaturi. Nakon jednog sata u frižideru (stegla je se odozgo) izvadila sam tortu i crtala razne vijuge. Ponovo se stavlja u frižider. Ukras je po vašem izboru.
Neka vam je slatko!
Izuzetno ukusan, veoma lagana i ukusna torta.