Način pripreme
Oljuštite i narendajte budevu na krupno.
Zagrejte malo ulja u šerpi. Dinstajte bundevu dok ne omekša i ne promeni svoju boju. Ostavite da se ohladi. U nju dodajte na krupno mlevene orahe.
Razvucite koru na radnoj površini. Uzmite jednu koru i presavijte je na pola po dužini. Namažite sa malo maslaca i ponovo presavijte. Pospite delom nadeva, šećerom i cimetom.
Uzmite jedan kraj i presavijte ga, tako da se stvori trougao. Nakon toga prebacite na drugu stranu i tako dok ne presavijete celu koru i dok pitica ne postane trouglasta.
Na isti način uradite i sa ostalim sastojcima. Poređajte pitice u namazanu posudu za pečenje.
Preko svake trouglaste pite stavite parčence maslaca. Pecite na 200 stepeni oko 25-30 minuta.
Trouglaste pitice sa bundevom su gotove.