Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Prženo pile»Pohovana pileća šnicla

Pohovana pileća šnicla

Rumyana milchevaRumyana milcheva
Šegrt
5217151
Pohovana pileća šnicla7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Želite li pohovanu pileću šniclu? A sad je vaš red da nas pitate"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 5 komada od buta
  • soja sos - 3 kašike
  • sok od limuna - 1 kašika
  • biber - po ukusu
  • origano - 1 kašičica
  • ulje - za prženje
  • brašno - 1 šolja
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo šnicle i istucamo ih malo tučkom.

U jednoj posudi pomešamo soja sos, biber, origano i sok od limuna, mešamo i sipamo u šnicle. Ponovo zamesimo dobro i stavljamo u frižider bar na 1 sat.

U jedan tanjir sipamo brašno i u drugi jaja, umutimo ih dobro.

Stavljamo da se zagreje tiganj sa masnoćom, uzimamo šniclu, potapamo je prvo u brašno i nakon toga u jaje. Stavljamo da se prže na ne mnogo jakoj ringli sa obe strane dok ne bude gotovo.

Serviramo pileće šnicle sa garnirungom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: