Način pripreme
Izmešajte suvi kvasac sa 1 supenom kašikom šećera u mlakoj vodi i 2 supene kašike brašna. Kada nadođe sipajte u sredinu brašna, dodajte jaja, šećer, ulje, koru limuna i sa brašnom umesite srednje meko testo.
Kesicu namažite uljem, stavite testo u nju i stavite je u frižder na jednu noć. Ujutru izvadite i ostavite na sat vremena da se opusti.
Testo za kiflice podelite na dve lopte i svaku razvijte u koru i nju isecite na 10-12 trouglova, zavisi kakvu veličinu želite.
U široki deo stavite po 1 kašičicu (nepunu) tečne čokolade i uvijte u male kiflice. U gornjem delu možete napraviti dva razreza da bude lepo.
Poređajte u tepsiju na papir za pečenje i ostavite na još 10 minuta na toplom da nadođe.
Namažite umućenim žumancem, uljem i svežim mlekom, pospite kristal šećerom.
Kiflice sa čokoladom pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 20 minuta. Sjajan doručak!
Prijatno sa bakinim kiflicama sa čokoladom!