Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Čokoladni Krem»Čokoladne ružice sa domaćim sladoledom

Čokoladne ružice sa domaćim sladoledom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3692k233
Čokoladne ružice sa domaćim sladoledom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
10/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Nežan sladoled sa ukusom dugoočekivanog poljupca"

Potrebni sastojci

  • za sladoled
  • žumanca - 4 komada
  • šećer - 150 g
  • sveže mleko - 400 ml
  • pavlaka - 400 ml
  • vanila
  • krokan - 50 g, od oraha
  • sušeno voće - 100 g /brusnice i urme/
  • slatko - 150 g, od zelenih smokava
  • crna čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

Mutite žumanca dok se ne dobije svetao krem. Zagrejte mleko i pavlaku na ringli.

Dodajte ih u tankom mlazu u jaja uz neprestano mešanje. Vratite nazad na ringlu i ostavite da se kuva nekoliko minuta.

Dodajte vanilu i skinite sa ringle. Pokrijte svežom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon toga premestite u frižider dok se u potpunosti ne ohladi.

Sipajte smesu u odgovarajuću kutiju i stavite u zamrzivač. Na svakih 20 minuta tokom 3 sata mutite sladoled da se ne bi stvorili kristalčići.

Poslednjim mešanjem dodajte sušeno voće, krokan i smokve naseckane na komadiće.

Dobro izmešajte i ostavite ga da se u potpunosti zamrzne. Istopite čokoladu i pomoću četke namažite silikonske kalupčiće za mafine. Ostavite ih u zamrivaču da se stegnu.

Izvadite i napunite ih sladoledom prethodno izvađenim iz zamrzivača da se otpusti na nekoliko minuta.

Zagladite ih dobro i vratite u zamrzivač dok se u potpunosti ne ohladi. Oslobodite ih od kalupa i servirajte čokoladne kremove (izvađene barem na 5 minuta na sobnu temepraturu).

Čokoladne ružice sa domaćim sladoledom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Lepo i dekorativno
11.10.2022 08:31