Način pripreme
Mutite žumanca dok se ne dobije svetao krem. Zagrejte mleko i pavlaku na ringli.
Dodajte ih u tankom mlazu u jaja uz neprestano mešanje. Vratite nazad na ringlu i ostavite da se kuva nekoliko minuta.
Dodajte vanilu i skinite sa ringle. Pokrijte svežom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon toga premestite u frižider dok se u potpunosti ne ohladi.
Sipajte smesu u odgovarajuću kutiju i stavite u zamrzivač. Na svakih 20 minuta tokom 3 sata mutite sladoled da se ne bi stvorili kristalčići.
Poslednjim mešanjem dodajte sušeno voće, krokan i smokve naseckane na komadiće.
Dobro izmešajte i ostavite ga da se u potpunosti zamrzne. Istopite čokoladu i pomoću četke namažite silikonske kalupčiće za mafine. Ostavite ih u zamrivaču da se stegnu.
Izvadite i napunite ih sladoledom prethodno izvađenim iz zamrzivača da se otpusti na nekoliko minuta.
Zagladite ih dobro i vratite u zamrzivač dok se u potpunosti ne ohladi. Oslobodite ih od kalupa i servirajte čokoladne kremove (izvađene barem na 5 minuta na sobnu temepraturu).
Čokoladne ružice sa domaćim sladoledom su gotove.
Komentari