Način pripreme
Bundeva se opere, oljušti i skuva. Ostavlja se da se ohladi.
U blender se razbiju tri jaja, pri čemu se pazi da ne upadnu delovi ljuske od jaja. Ako upadnu, pažljivo se odstrane.
Nakon toga se dodaje bundeva koja treba da je dobro ohlađana da se jaja ne bi skuvala pri blendiranju.
Dodaju se tri kašike ovsenih pahuljica, cimet i soda bikarbona. Nakon toga se svi sastojci blendiraju zajedno.
Tiganj se zagreva i stavlja se malo kakosovog ulja za mazanje. Supenom kašikom se pažljivo stavlja u tiganj već blendirana smesa za palačinke i rasporedi se spiralnim pokretima od centra ka periferiji da se oformi idealan krug.
U principu jedna izvršita supena kašika je jedna palačinka, budući da su palačinke od bundeve manje u prečniku. Veće palačinke se teško okreću i često se iskidaju pri samom pokušaju okretanja.
Nakon što su fitnes palačinke gotove sa jedne strane špatulom okrećemo pažljivo palačinke bez glutena da se ne pokidaju, da se zapeku i sa druge strane.
Fitnes palačinke bez glutena sa bundevom i cimetom se serviraju sa tečnim medom ili tečnom čokoladom.