Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Džem»Džem od divlje kruške

Džem od divlje kruške

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Džem od divlje kruške
Fotografije: Liudmila
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
8
"Džem od divlje kruške za poznavaoce. Sladak dodatak za mekike, krofne i prženice."

Potrebni sastojci

  • kruške - 2 kg, divlje
  • šećer - 1, 2 kg
  • limuntus - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Izuzetno aromatičan džem od divlje kruške!

Kruške se očiste i iseku na komade! Ja ih ne ljuštim, ali ko želi može da ih oljušti za nežniji ukus. Na kilogram voća stavim 600-700 g šećera, posipam i ostavim da odstoji nekoliko sati dok ne puste sok, najbolje 12 sati.

Džem pecite u tihoj rerni, na 160 stepeni, dok kruške ne postanu karamel boje.

Vadim ih iz rerne i pasiram, stavljam limuntus i ponovo vraćam u rernu, samo da smesa proključa i sipam u tegle koje su zagrejane sa poklopcima, odmah ih okrenem, ne kuvaju se.

Ako kruške puste vrlo malo soka, ne dolivam vodu, već direktno u rernu i pri topljenju šećera dovoljan je ovaj sirup.

Džem od divljih krušaka služim uz palačinke, mekike itd.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: