Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Poširane kruške»Kruške u sosu od belog vina i čokolade

Kruške u sosu od belog vina i čokolade

Kruške u sosu od belog vina i čokolade
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Ovaj jednostavan recept za kruške poslužite uz bilo koje belo vino ili šampanjac - za fantastičan kraj dana"

Potrebni sastojci

  • kruške - 3 - 4 komada
  • belo vino - 1 1/2 šolja
  • sok od pomorandže - 1 šoljica
  • štapići cimeta
  • šećer - 3 kašike
  • kora od limuna
  • rozetla - 1 - 2 lista
  • voda - 1 šolja
  • čokolada - 100 g
  • tečna pavlaka - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu, vino i šećer u odgovarajuću posudu. Kada tečnost provri, dodajte koru limuna, sok od pomorandže, štapiće cimeta i rozetlu.

Očistite kruške uklanjanjem unutrašnjosti sa semenkama. Oljuštite koru. Stavite kruške u tečnost i kuvajte ih / poširajte / 8-10 minuta, probajući stepen omekšavanja / važno je koliko su zrele kruške /.

Napravite čokoladni sos zagrevanjem čokolade na pari i dodavanjem pavlake. Ovim sosom prelijte kruške.

Gotove kruške u sosu od belog vina i čokolade pospite rendanom korom limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti