Način pripreme
Ove gurabijice sa limunom, rikotom i komadićima čokolade se spremaju veoma lako i brzo. Ne mese se, nego se se meša kašikom ili špatulom.
U posudi pomešajte rikotu, šećer, prstohvat soli, vanilu, koru limuna, limunov sok i mešajte.
Dodajte 2 jaja.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo i dodajte i njih.
Na kraju naseckajte čokoladu na sitne komadiće i sve izmešajte.
Tepsiju pokrijte papirom za pečenje i oblikujte gurabijice rukama malo namazanim uljem i poređajte ih u tepsiju na rastojanje jednu od druge.
Na kraju pospite s malo kristal šećera i stavite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 20-25 minuta, dok se blago ne zapeku.
Vreme pečenja zavisi od veličine kolačića.
Od ove količine sam napravila 16 komada ukusnih gurabijica sa limunom.