Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Gurabije sa limunom, rikotom i komadićima čokolade

Gurabije sa limunom, rikotom i komadićima čokolade

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Gurabije sa limunom, rikotom i komadićima čokolade8 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Ove gurabijice se spremaju veoma jednostavno i brzo, zato što se ne mese, nego se sve meša špatulom"

Potrebni sastojci

  • rikota - 250 g
  • šećer - 100 g
  • limun - kora 1/2 citrusa (ili pomorandže)
  • limunov sok - 2 supene kašike, sveže ceđen
  • so - prstohvat
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 250 g
  • prašak za pecivo - 1 komad (10 g)
  • čokolada - 50 g
  • šećer - 2 supene kašike, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ove gurabijice sa limunom, rikotom i komadićima čokolade se spremaju veoma lako i brzo. Ne mese se, nego se se meša kašikom ili špatulom.

U posudi pomešajte rikotu, šećer, prstohvat soli, vanilu, koru limuna, limunov sok i mešajte.

Dodajte 2 jaja.

Prosejte brašno sa praškom za pecivo i dodajte i njih.

Na kraju naseckajte čokoladu na sitne komadiće i sve izmešajte.

Tepsiju pokrijte papirom za pečenje i oblikujte gurabijice rukama malo namazanim uljem i poređajte ih u tepsiju na rastojanje jednu od druge.

Na kraju pospite s malo kristal šećera i stavite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 20-25 minuta, dok se blago ne zapeku.

Vreme pečenja zavisi od veličine kolačića.

Od ove količine sam napravila 16 komada ukusnih gurabijica sa limunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: