Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Uštipci»Bakine sečene buhtle

Bakine sečene buhtle

V kuhnyata s BeniV kuhnyata s Beni
Šef kuhinje
382186
Bakine sečene buhtle4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
40
"Na sreću bakine sečene buhtle nisu masne, kao kod nekih drugih recepata."

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 srednje veličine
  • kiselo mleko - 1 šolja /250 g/
  • ulje - 3 supene kašike
  • so - ½ kašičice /fina mlevena morska/
  • brašno - 3 šolje /otprilike 420 g/
  • prašak za pecivo - 3 kašičice /9 g/
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Za meru koristim čašu zapremine 250 ml.

U posudu sam stavila jaje, kiselo mleko, ulje i so i žicom sam mutila dok se nije dobila glatka smesa.

2 šolje brašna sam prosejala sa praškom za pecivo i postepeno sam ga dodavala u smesu. Prosejala sam i ostalu čašu i uzimajući po malo, oblikovala sam meko testo koje sam prebacila na radnu površinu. Umesila sam meko testo koje se ne lepi tako što sam ga razvila na nabrašnjenoj radnoj površini debljine ne veće od 0.5 cm. Buhtlice sam naseckala na trake, a njih na romboide.

Malu šerpu sa prečnikom u gornjem delu od 16 cm sam napunila uljem, koje će biti dva prsta visine i zagrejala sam ga na 4 od 6 stepeni moje ringle.

Kada je bilo u potpunosti zagrejano, stavila sam tri komada testa koja sam pržila otprilike minut i po po strani ili dok se ne dobije apetitna boja.

Gotove buhtle sam prebacila u tanjir pokriven papirnim ubrusom i tako sam nastavila dok nisam sve ispržila. Nije bilo potrebno da dosipam još ulja.

Servirala sam bakine buhtlice sa ovčijim sirom i domaćim slatkom od boravnica.

Prijatno!

Od ovih proizvoda napravila sam dva puna tanjira sa buhtlama.

Važno je da stepen ringle bude umeren, a ne mnogo visok da ne bi izgorele odozgo, a da ostanu blago sirove iznutra.

Na sreću bakine sečene buhtle nisu masne, kao kod nekih drugih recepata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: