Način pripreme
Veoma jednostavne i ukusne male pitice sa kukuruznim, kao i sa belim brašnom - 50:50!
Mutim dva jaja sa prstohvatom soli i 3 kašike kiselog mlela sa jednim praškom za pecivo.
Dodajemo ulje - oko 5 kašika. Namrvljeni sir i na kocke isečen kačkavalj u odnosu prema vašim preferencijama i sa ukupnom količonom od jedne šolje zapremine 200 ml.
Sve se dobro sjedini viiljuškom.
Dodajemo 3/4 šolje belog i 3/4 šolje kukuruznog brašna. Mešamo u ujednačenu smesu.
Pomoću kašike sipamo ovu gustu smesu na gomilice u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.
Dobija se osam malih pogačica u mom slučaju, ako ih pravite manjim izaći će više.
Odozgo preko svakog malog hlepčića stavljamo malo parčence maslaca.
Pečem na 180 stepeni dok ne bude gotovo i ne dobije željenu prepalnulost.
Prijatno uz moje brze kukuruzne pogačice bez mešenja!