Način pripreme
Suvo grožđe potopite u rum.
Rastvorite kvasac u 100 ml tople vode sa 1 kašičicom šećera i 1 supenom kašikom brašna - da se akivira.
Zagrejte sveže mleko i istopite šećer u njemu. Dodajte jaja i istopljenu mast, izrendanu koru limuna i pomorandže, alkohol bez suvog grožđa i mast.
Sipajte brašno i sve dobro izmešajte mikserom za testo. Dobija se retko testo.
Ostavite testo na barem dva sata na toplom da nadođe, treba da udvostruči svoju zapreminu.
U posudi pomešajte nadev od krupno iseckanih oraha, suvog grožđa i iseckane čokolade na krupne komade.
Masnim rukama otkidajte lopte testa i oblikujte pravougaonike, rasporedite nadev po njima i uvijte u rolat ili uvijte u fitilje.
Posle ispletite milibrote po dva ili tri - zavisi od posude u kojoj ćete peći.
Stavite gotov milibrot u nauljenu tepsiju. Od sastojaka se dobijaju dva, tri milibrota, zavisi od posuda za pečenje.
Sačekajte da nadođu i namažite umućenim jajetom i sa malo šećera.
Odozgo dekorišite listićima badema.
Lenji milibrot bez mešenja sa čokoladom pecite u hladnoj rerni na 180°C.
Drvenom čačkalicom proveravajte da li je gotov.