Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Milibrot»Lenji milibrot bez mešenja sa čokoladom

Lenji milibrot bez mešenja sa čokoladom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Lenji milibrot bez mešenja sa čokoladom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
12
"Sačuvajte recept i obavezno napravite ovaj veoma ukusan i jednostavniji milibrot koji ni po čemu ne odstupa od klasičnog uskršnjeg hleba"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • šećer - 300 g, kristal
  • svinjska mast - 250 g, istopljena
  • sveže mleko - 260 ml, toplo
  • rum - 50 ml ili drugi alkohol
  • sveži kvasac - 1 kockica (42 g)
  • kora limuna - od 1 komada
  • kora pomorandže - od 1 komada
  • brašno - 1 kg
  • Za nadev
  • orasi - 1 i 1/2 šolja, krupno iseckani
  • čokolada - 250 g
  • suvo grožđe - šaka
  • Za premazivanje
  • žumance - 1 komad
  • šećer - kristal
  • bademi - 100 g, listići, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Suvo grožđe potopite u rum.

Rastvorite kvasac u 100 ml tople vode sa 1 kašičicom šećera i 1 supenom kašikom brašna - da se akivira.

Zagrejte sveže mleko i istopite šećer u njemu. Dodajte jaja i istopljenu mast, izrendanu koru limuna i pomorandže, alkohol bez suvog grožđa i mast.

Sipajte brašno i sve dobro izmešajte mikserom za testo. Dobija se retko testo.

Ostavite testo na barem dva sata na toplom da nadođe, treba da udvostruči svoju zapreminu.

U posudi pomešajte nadev od krupno iseckanih oraha, suvog grožđa i iseckane čokolade na krupne komade.

Masnim rukama otkidajte lopte testa i oblikujte pravougaonike, rasporedite nadev po njima i uvijte u rolat ili uvijte u fitilje.

Posle ispletite milibrote po dva ili tri - zavisi od posude u kojoj ćete peći.

Stavite gotov milibrot u nauljenu tepsiju. Od sastojaka se dobijaju dva, tri milibrota, zavisi od posuda za pečenje.

Sačekajte da nadođu i namažite umućenim jajetom i sa malo šećera.

Odozgo dekorišite listićima badema.

Lenji milibrot bez mešenja sa čokoladom pecite u hladnoj rerni na 180°C.

Drvenom čačkalicom proveravajte da li je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: