Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Milibrot»Milibrot bez mešenja sa bademima

Milibrot bez mešenja sa bademima

Ivan PaunovIvan Paunov
Šegrt
7011141
Milibrot bez mešenja sa bademima
Fotografije: Ivan Paunov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
2 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
42 min.
Porcije
8
"Ideja za milibrot bez mešenja koju mogu isprobati i kulinari početnici"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • kravlji maslac - 60 g
  • topla voda - 50 ml
  • sveže mleko - 100 ml
  • šećer - 120 g
  • tamni rum - 10 ml
  • svež kvasac - 25 g
  • so - 3 g
  • pasta od vanile - 1/2 kašičice
  • jaja - 2 komada
  • suvo grožđe
  • sušene breskve
  • Za posipanje i premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • sveže mleko - 10 ml
  • filirani bademi - 50 g
  • šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudici pomešamo 2 kašičice brašna, 1 supenu kašiku šećera, vodu i kvasac. Mešamo i ostavljamo da se aktivira.

U drugoj posudici pomešamo jaja sa rumom, vanilom, mlekom, solju i šećerom i mutimo mikserom dok se ne dobije homogena smesa.

Dodajemo aktivirani kvasac i suvo grožđe. Prosejano brašno dodajemo u etapama. Dobija se retko testo. Nemojte dodavati više od opisanog.

Kada je sve izmešano, pokrivamo krpom i ostavljamo na sat vremena na toplom da nadođe. Nakon toga ga prebacujemo u nauljenu tepsiju i ponovo pokrivamo krpom.

Ostavljamo da nadođe na novih 30 minuta. Na kraju premazujemo žumancem i mlekom. Milibrot posipamo bademima i šećerom.

Milibrot pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, na donjem i gornjem grejaču.

Stavljamo u najniži deo rerne. Pečemo dok se ne dobije zlatkasta boja, zatim pokrivamo folijom i pečemo 20 minuta.

Neka vam je slatko i srećni praznici sa ovim ukusnim milibrotom bez mešenja.

Neka je puna vaša uskršnja trpeza!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: