Način pripreme
U posudici pomešamo 2 kašičice brašna, 1 supenu kašiku šećera, vodu i kvasac. Mešamo i ostavljamo da se aktivira.
U drugoj posudici pomešamo jaja sa rumom, vanilom, mlekom, solju i šećerom i mutimo mikserom dok se ne dobije homogena smesa.
Dodajemo aktivirani kvasac i suvo grožđe. Prosejano brašno dodajemo u etapama. Dobija se retko testo. Nemojte dodavati više od opisanog.
Kada je sve izmešano, pokrivamo krpom i ostavljamo na sat vremena na toplom da nadođe. Nakon toga ga prebacujemo u nauljenu tepsiju i ponovo pokrivamo krpom.
Ostavljamo da nadođe na novih 30 minuta. Na kraju premazujemo žumancem i mlekom. Milibrot posipamo bademima i šećerom.
Milibrot pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, na donjem i gornjem grejaču.
Stavljamo u najniži deo rerne. Pečemo dok se ne dobije zlatkasta boja, zatim pokrivamo folijom i pečemo 20 minuta.
Neka vam je slatko i srećni praznici sa ovim ukusnim milibrotom bez mešenja.
Neka je puna vaša uskršnja trpeza!