Način pripreme
Već očišćena pileća srca sam začinila soja sosom i ostavila sam u frižideru da odstoje.
Krompir sam naseckala na male kockice i začinila sledećim začinima - masnoćom, solju, alevom paprikom, čubrom. Dodala sam i beli luk koji sam izgnječila u presi za beli luk.
Pekla sam 20 minuta na 200 stepeni u korpici za prženej u Instant Potu tako što sam na desetoj minuti koristeći rukohvate energično protresla korpicu kako bi se izmešali.
Dok se krompir pekao, sitno sam naseckala luk, šargarepu i papriku.
U posudu Instant Pota sam stavila malo vode i uključila sam na program Sauté. Kada se masnoća zagrejala, sipala sam povrće i malo vode kako bi se dinstalo.
Kada se malo prodinsta 2-3 minute, dodajem i srca zajedno sa soja sosom u kom su bila. Začinila sam solju, alevom paprikom, kuminom, belim biberom. Sipala sam teglu paradajz soka.
Uključila sam na program Sauté, na nisko prženje i ostavila sam da se malo krčkaju otprilike 10-15 minuta.
Pileća srca sa garnirungom u Instant Potu će vam se dopasti ako volite srca na seoski način, pileće džigerice i razne recepte sa iznutricama.