Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Grickalice uz pivo»Pileće džigerice sa lukom i vinom u rerni

Pileće džigerice sa lukom i vinom u rerni

Pileće džigerice sa lukom i vinom u rerni3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Ove džigerice su sjajno meze uz pivo Spremite ih u rerni i uverićete se koliko su ukusne"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 600 g
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • luk - 2 glavice
  • belo vino - 1 šolja
  • čubar
  • so - po ukusu
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće džigerice se operu i veće se iseku na parčiće.

Oljušten luk se seče na polumesece.

U posudu za pečenje, namazanu ulje, sipajte džigerice, dodajte isečen luk, so, biber i čubar. Sipajte 2 kašike ulja i promešajte dobro da se sjedine sastojci.

Sipajte belo vino, može i crveno, ako imate i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Za 30 minuta je gotovo, izvadite i servirajte meze uz pivo, posuto isečenim svežim peršunom.

Pileće džigerice sa lukom i vinom u rerni su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: