Način pripreme
Očistite svinjski kontra file od belih delova i od kožica. Operite ga i savršeno posušite. Utrljajte malo soli i crnog bibera u meso veoma pazeći sa solju, bolje da bude malkice i posle dodajte više prilikom serviranja.
Naseckajte uzduž na fitilje od otprilike 1 prst bez sečenja do kraja, tj. nemojte stizati do osnove. Stavite krišku slanine i sira u svaki procep.
Dobro uvijte meso providnom folijom, stezajući da kako bi se dobio čvrst snop.
Stavite ga u uređaj za kuvanje na pari i kuvajte otprilike 30 minuta.
Nakon toga okrenite meso i nastavite da kuvate još 20 minuta.
Za to vreme operite pečurke lisičarke, ocedite ih i posušite.
Zagrejte maslac i maslinovo ulje u tiganju široke površine i sotirajte u početku na jakoj vatri. Dodajte čenove belog luka naseckane na kriškice i kada puste aromu, zalijte polovinom vina. Čim ono ispari, sipajte i ostalo,
Ako su pečurke krupnije i još uvek nisu gotove, možete da nastavite da kuvate sipajući još vina. Na kraju posolite, skinite sa vatre i pomešajte lisičarke sa obilnom količinom sveže istucanog peršuna.
Kada su obe komponente jela gotove, izvadite meso i pažljivo skinite foliju. Iznutra svinjetina je postala krhka i veoma sočna. Međutim, ukoliko je but bio deblji, bilo bi dobro da ga blago dopečete u rerni - tako će dobiti i boju (iako će i bez nje izgledati sjajno).
Ostavite pečeno meso malo da se odmori 3-4 minute, a posle ga isecite na trake iste debljine, ali ovog puta poprečno. Lepota!
Servirajte zajedno sa aromatičnim pečurkama lisičarkama - jednim od mojih omiljenih!
Svinjski but na pari sa pečurkama lisičarkama je gotov.