Način pripreme
Isecite meso na male parčiće. Zapržite ga u 1-2 kašike ulja. U njega dodajte sitno isečen luk, praziluk i peršun.
Dodajte i na kocke isečen krompir.
Dodajte začine po ukusu, sipajte vodu i pokrijte poklopcem, da se izdinsta meso i povrće.
Uzmite jednu koru i isecite je na 4 dela. Svaku namažite smesom od istopljenog maslaca i ulja.
Pažljivo prstima povucite koru po sredini, da se napravi kao harmonika.
Skupite dva kraja i tam stavite po 1-2 kašike nadeva. Pažljivo uvijte ka nadevu, treba da se dobiju školjkice.
Tako uradite i sa preostalim korama i nadevom. Namažite ih jajetom umućenim sa malo svežeg mleka.
Pecite pitice na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne dobiju zlatastu boju.
Pitice-školjkice sa korama na saču su gotove.