Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Hleb sa sodom na saču

Hleb sa sodom na saču

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Hleb sa sodom na saču
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
1
"Malo mešenja, jedan sač i nakon pola sata aroma domaćeg hleba će obuzeti kuhinju i vaše raspoloženje"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • prašak za pecivo - 15 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 150 g
  • voda - 150 ml
  • maslinovo ulje - 20 ml
  • beli luk - 2 čena
  • luk - nekoliko kriški
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj hleb sa sodom u duboku posudu sipamo brašno, a u njega dodajemo prašak za pecivo i prstohvat šećera.

U drugu posudu sipamo mleko, stavljamo sodu i kada se aktivira počinjemo da mesimo.

U brašno stavljamo sodu i mleko, dodajemo malo vode i mesimo testo.

Možda je potrebno da se doda malo vode, a na kraju dodajemo i maslinovo ulje.

Uzimamo papir za pečenje veličine našeg sača.

Raspoređujemo testo za pljosnati hleb po njemu, stavljamo luk i beli luk i ostavljamo da se odmori.

Da bismo stavili hleb sa sodom na sač, prvo stavljamo sami sač na dno rerne, uključujemo je na gornji i donji grejač na 250 °C.

Kada se sač zagrejamo, stavljamo malu pogaču i pečemo dok ne bude gotovo.

Pečenje traje otprilike 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: