Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Paradajz Sos»Običan kečap sa muskatnim oraščićem i karanfilićem

Običan kečap sa muskatnim oraščićem i karanfilićem

Boryana AtanasovaBoryana Atanasova
Šegrt
471020618
Običan kečap sa muskatnim oraščićem i karanfilićem
Fotografije: Boryana Atanasova
2 / 5
29/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
10
"Hobi za jedan dan, ali posle celu zimu ćete imati ukusan domaći kečap za pice i pržene krompiriće"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 kg
  • luk - 8 glavica
  • šećer - 3/4 šolje
  • sirće - 1/2 šolje
  • so - 2 supene kašike
  • kumin - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica
  • crni biber - 1 kašičica, mleveni
  • muskatni oraščić - 2 prstohvata
  • karanfilić - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz - dobre očišćen i opran, ogulim i sitno naseckam (može da se samelje mašinicom za odvajanje ljuspi i semenki).

Luk očistimo i operemo, sitno naseckamo i stavljamo ga zajedno sa paradajzom u tepsiju da kuvaju.

Dodajem sirće i so. Kuvam na umerenoj vatri otprilike sat vremena.

Skidam sa vatre i sačekam da se ohladi, nakon čega pasiram pasatorom i vraćam nazad na vatru.

Kada smesa provri, dodajem začine i mešam.

Kuvam domaći kečap dok se ne dobije željena gustina, sipam dobro u oprane i posušene tegle flaše.

Sterilizujem 10 minuta običan kečap sa muskatnim oraščićem i karanfilićem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: