Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Domaći kečap»Kečap sa karanfilićem i cimetom

Kečap sa karanfilićem i cimetom

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Kečap sa karanfilićem i cimetom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
140 min.
"Domaći kečap jedne tako neobične arome, koja će vas ostaviti bez reči"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 5 kg
  • sirće - 1 šolja (6 %)
  • luk - 1 šolja, iseckan
  • biber - 1 kašičica
  • šećer - 1 šolja
  • karanfilić - 1 kašičica
  • slačica - 1 kašičica
  • cimet - 1 parčence (ne mleven)
  • celer - 1/2 kašičice, semenke
  • so - 1, 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite paradajz, isecite ga na parčiće i izdinstajte zajedno sa iseckanim lukom. Provucite smesu kroz sito. Ostavite da se kuva, dok se smesa ne prepolovi.

Stavite sve začine u platnenu torbicu i stavite ih u kipuću smesu. Dodajte šećer, so, sirće i kuvajte još desetak minuta.

Nakon toga izvadite začine, sklonite sa vatre gotov kečap i sipajte ga u teglice ili boce. Sterilišite 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: