Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Kokos torta»Torta sa limunom i kokosom sa ušećerenim trešnjama

Torta sa limunom i kokosom sa ušećerenim trešnjama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Torta sa limunom i kokosom sa ušećerenim trešnjama
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Cela torta je za vas, za nas samo ako možete da ostavite jedan komadić?"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 200 g
  • brašno - 180 g
  • skrob - 20 g
  • maslac - 60 g
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 komad (10 g)
  • limun - 1 komad, kora
  • za krem
  • puding - 2 komada, limun (po 40 g)
  • šećer - 4 - 5 supenih kašika
  • sveže mleko - 1 l
  • maslac - 60 g
  • kokosovo brašno - 100 g
  • pavlaka - 150 ml
  • trešnje - 100 g, ušećerene
  • za premazivanje
  • pavlaka - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte istopljeni maslac i mleko. Nakon toga dodajte prosejano brašno, skrob, prašak za pecivo i limunovu koru.

Izmešajte i podelite smesu na 4 dela. Pecite 4 posebne kore (18 cm). Svaka se peče na 180 stepeni 15 minuta. Izvadite i ostavite da se ohlade.

Skuvajte 2/3 mleka zajedno sa šećerom. U posudu sipajte puding i ostalo mleko.

Izmešajte i dodajte ključako mleko. Neprestano mešajte dok se ne zgusti.

Skida se sa ringle, ostavlja se da se blago ohladi i dodajte mleko. Pokrijte folijom i ostavite krem da se u potpunosti ohladi. Nakon toga u njega dodajte umućenu pavlaku i kokosovo brašno.

Stavite jednu koru na poslužavnik. Blago ga zalijte šećernim sirupom. Namažite delom krema i pospite trešnjama.

Pokrijte drugom korom i tako dok poređate celu tortu sa kokosom.

Namažite je umućenom pavlakom i ukrasite obojenom glazurom brule i figuricama od fondana.

Torta od limuna i kokosa sa ušećerenim trešnjama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: