Način pripreme
Odvojte žumanca od belanaca. Belanca umutite u sneg i ostavite sa strane.
U žumanca dodajte sve ostale sastojke i lepo izmešajte. Na kraju dodajte umućena belanca i mešajte smesu špatulom.
Podelite smesu na 3 jednaka dela i ispecite tri posebne kore.
Koristim tepsiju prečnika 20 cm. Obavezno pokrijte tepsiju papirom za pečenje.
Kore za tortu pecite na 180 °C otprilike 20 minuta, ali to zavisi od rerne.
Gotove kore ostavite da se ohlade.
Kore zalijte bademovm ili kokosovim mlekom. Kore postaju veoma tanke.
Pripremite krem za našu tortu sa pavlakom. Umutite pavlaku u gust krem. Nakon toga u nju dodajte maskarpone sir, zaslađivač i krem od limuna. Ponovo umutite.
Krema bude dosta količinski, meni je ostalo malo.
Sastavite tortu sa limunom i stavite je u frižider na nekoliko sati.
Koristim ovaj recept za krem sa limunom.