Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Parfe»Odličan parfe tri čokolade u čaši

Odličan parfe tri čokolade u čaši

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Odličan parfe tri čokolade u čaši2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
5
"Ko bi pomislio da ovaj sjajan desert može da se pripremi u čaši"

Potrebni sastojci

  • Prvi red
  • keks - nekoliko
  • leblebija - tečnost iz 1 konzerve
  • crna čokolada - 1 komad
  • vanila - 1 ampula
  • med - 1 - 2 kašičice
  • Drugi red
  • čia - 4 - 5 supenih kašika
  • mleko - 1/2 šolje
  • med - 1 kašičica
  • kakao - 1 kašičica
  • Treći red
  • banane - 2 komada
  • kakao - 2 supene kašike
  • biljno mleko - 1 supena kašika
  • nes kafa - 1 kesica /po želji/
  • kikiriki puter - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se prethodno veče priprema smesa za drugi red. Za taj cilj proizvodi se pomešaju u čaši, dobro se muti i ostavlja se u friždideru na jednu noć.

Tečnos iz konzerve leblebija (ili cela konzerva) takođe se ostavlja preko noći u frižideru.

Drugog dana počinje se sa pravljenje prvog čokoladnog reda. Za taj cilj se topi čokolada na vodenoj pari. Meša se sa vanilom i ostavlja se sa strane da se malo ohladi.

Za to vreme tečnost iz konzerve leblebija se sipa u posudu, pomeša se sa medom i muti se mikserom.

Kada se dobije konzistencija snega, dodaje se malo po malo već ohlađene čokolade i pažljivp se meša dok se ne pomeša tako da se dobije jedna boja.

Počinje se sa sastavljanjem čokoladnog parfea.

U svaku čašu na dno se izmrvi po 1 keks (ili po želji 2 za malo deblju osnovu). Nakon toga se raspoređuje na upravo napravljenu čokoladnu smesu.

Čaše se stavljaju u frižider na otprilike sat vremena da se stegne prvi sloj. Seku se obe banane na kolutiće i stavljaju se u zamrzivač da se zamrznu na sat vremena.

Kada prođe sat vremena, vade se čaše sa već stegnutim čokoladnim kremom. Trebalo bi da se dobila sasvim krhka korica odozgo, ali da se ne klati unutrašnjost prilikom mrdanja čaše.

Smesa sa čia semenkama od prethodno veče se raspoređuje u čaše na prvi red krem i one se ponovo vraćaju u frižider na kratko.

Ovo je trenutak kada se vade zamrznute banane. Pomešaju se u blenderu sa kakom, mlekom za lakše blendanje i po želji sa kafo i/ili kikiriki puterom. BLenda se dok se ne dobije kremasta konzistencija.

Čaše se ponovo vade, krem od banane i kakaa se raspoređuje odozgo i gotov parfe može da bude serviran.

Po želji može da se ostavi na pola sata, sat u zamrzivaču da se stegne blago treći sok i da se servira tada.

Uživajte u odličnom parfeu tri čokolade!

Recept za parfe je gotov. Neka vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: