Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Voćna torta tri čokolade

Voćna torta tri čokolade

MariaMaria
Početnik
4123
Voćna torta tri čokolade
Fotografije: Maria
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
225 min.
Porcije
12
"Nežna, meka i veoma ukusna voćna torta tri čokolade - probajte i postaće vam omiljena"

Potrebni sastojci

  • čajni keksići - 200 g, sa masalcem
  • orašasti plodovi - 50 g mleveni lešnici, orasi, bademi
  • šećer - 5 supenih kašika
  • maslac - 80 g
  • sveže mleko - 1 l
  • kondenzovano mleko - 500 ml
  • crna čokolada - 150 g
  • mlečna čokolada - 150 g
  • bela čokolada - 150 g
  • želatin - 4 komada
  • kakao - 25 g
  • voće - 200 g, zamrznuto ili sveže
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo pavlaku i mleko. Podelimo na 3 dela.

U čaši sa svežim mlekom rastvaramo 1 kesicu želatina. Prebacujemo jedan deo u kaserolu, dodajemo 1/3 šećera i kakao. Stavljamo na vatru da se ugreje dok ne provri.

Skidamo sa vatre i dodajemo mrvljenu crnu čokoladu i želatin, mešamo dok se sve ne rastvori i dok ne dobijemo lepu homogenu i čokoladnu smesu.

Sameljemo keks sitno. Pomešamo sa mlevenim orašastim plodovima. Prebacujemo u kalup za tortu sa ivicama koje se skidaju, prečnika 24 cm.

Dodajemo rastopljeni maslac i mešamo, nakon toga ravnomerno rasporedimo po dnu posude, pritiskamo lagano rukom da se oblikuje kora.

Stavljamo na kratko u frižider da se stegne.

Drugi i treći sloj čokolade pravimo kako je napravljen prvi čokoladni sloj.

Nakon svakog sloja stavljamo u frižider da se stegne. Na kraju dodajemo sveže ili već odmrznuto voće, prelivamo ih želatinom.

Voćnu tortu pravimo u dubokom kalupu sa dnom koje se skida. Nakon što se stegne, izvadimo je.

Voćna torta tri čokolade je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: