Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Miš-Maš»Keto miš maš sa pečenim lukom i dresingom

Keto miš maš sa pečenim lukom i dresingom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k121
Keto miš maš sa pečenim lukom i dresingom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
02/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Mršavite dok jedete ukusno i nemojte sebe lišavati omiljenih jela!"

Potrebni sastojci

  • paprike - 2 komada, sevrija
  • paradajz - 3 komada
  • jaja - 5 komada
  • belanca - 7 komada
  • sir - 300 g
  • ulje
  • luk - 3 glavice
  • Za dresing
  • peršun - 1 vezica
  • beli luk - 3 struka, svež
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremanje keto miš maša sa pečenim lukom i dresingom najpre se očiste i operu paprike.

Seku se na tanke ivice. Stavljaju se u zagrejano ulje i proprže se dok ne postane zlatkasto. Paradajz se oguli i krupno se secka.

Kada su paprike propržene, dodaje se paradajz. Prženje se nastavlja dok ne ispari voda iz paradajza.

Sir se sitno izmrvi i dodaje se nakon što je paradajz propržen. Meša se nekoliko puta i dodaju se jaja sa belancima.

Miš maš se kuva uz periodično mešanje dok se jaja ne isprže.

Luk se očiti, operei secka na debele krugove. Premazuje se sa obe strane uljem i peče se na prethodno zagrejanom roštilju.

Prelazi se na pripremanje dresinga.

Peršun se opere i sitno nasecka. Dodaje se sitno naseckan beli luk / samo beli deo/ i posoli se. Veoma dobro se meša.

Miš maš se servira tako što se odozgo stavlja pečeni luk i dresing.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: