Način pripreme
Sitno naseckajte mladi luk i beli luk, takođe i suvi luk. Dobro operite pirinač pod mlazom vode.
U šerpu kapnite ulje i stavite na ringlu da se zagreva. Nakon toga stavite mladi luk, beli luk i drugi luk u zagrejano ulje da se proprži.
Dodajte oprani pirinač. Stavite i zelje. Izmešajte da se ne zalepi.
Dospite vodu i ostavite na slaboj vatri da vri. Stavite začine.
Sitno naseckajte peršun i divlju nanu i dodajte u pirinač sa zeljem.
Sve promešajte i ostavite da se krčka. Nakon što je gotovo, prebacite u odgovarajuću tepsiju.
Uključite rernu da se zagreva.
Razbijte jedno jaje, stavite kiselo mleko i sodu, izmešajte i dodajte brašno i alevu papriku.
Zalijte pirinač sa zeljem vazdušastim prelivom i zapecite dok preliv ne bude gotov.
Na ovaj način pripremljeni pirinač u rerni postaje sočan, a odozgo imate jedan sjajan preliva.
Neka vam je slatko sa ovim ukusnim kuvanim pirinčem sa zeljem i prelivom.