Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Kuvani pirinač sa povrćem

Kuvani pirinač sa povrćem

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Kuvani pirinač sa povrćem1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Za nekoga ovo je ukusan ručak, a za nekog drugog - aromatičan garnirung uz šnicle. Ali svima je ukusno!"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 400 - 500 g
  • luk - 1 velika glavica
  • beli luk - 3 čena
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • paprika - 1 komad
  • tikvica - 1 mala
  • so
  • biber
  • bujon - od povrća
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pirinač i zagrejte oko 100 ml ulja u velikoj šerpi. Zapržite iseckan luk, a uskoro dodajte i sitno isečen beli luk, šargarepe.

Nakon nekoliko minuta dodajte isečenu papriku i tikvice, promešajte i sačekajte da se i one zaprže. Nakon toga sipajte pirinač, promešajte minuta i dolijte litar vrućeg bujona od povrća (može i voda). Ostavite da se dinsta, uz redovno mešanje.

Dolivajte vruć bujon ili vodu povremeno, a ukupna količina tečnosti treba da je oko 2 litra. Na kraju začinite solju, biberom i po želji sa malo karija ili kurkume. Poklopite i ostavite da se dinsta 20-30 minuta pre nego što servirate.

Možete da napunite šolje ili kalupe pirinčem i da servirate okrenuto u tanjiru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: