Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hleb sa kiselim mlekom

Hleb sa kiselim mlekom

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Hleb sa kiselim mlekom
Fotografije: Doni Niki
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Vazdušast, mekan i veoma ukusan - ovaj predlog za hleb sa kiselim mlekom je apsolutni favorit"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • voda - 200 ml
  • sveže mleko - 100 ml
  • kiselo mleko - 200 g
  • ulje - 5 supenih kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 2 kašičice
  • sirće - 1 supena kašika
  • kvasac - 42 g
  • brašno - otprilike 1 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Aktiviramo kvasac sa toplim mlekom i vodom, u koju dodajemo šećer i 5 supenih kašika brašna.

Belance, kiselo mleko, sirće, so i aktiviranu smesu izmešamo i dodajemo brašno.

Mesimo vazdušasto testo i ostavljamo na sat vremena da nadođe.

Oblikujemo po želji (premazujemo žumancem i svežim mlekom, odozgo posipamo brašnom i pravimo proreze koje takođe premazujemo žumancem) i ostavljamo na još 30 minuta da nadođe.

Od ove doze se dobijaju dva hleba prikazana na fotografijama.

Pečemo na 170 stepeni dok ne porumeni, na vodenoj pari.

Hleb sa kiselim mlekom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: