Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Poširana Jaja»Ukusna jaja na panagjurski način

Ukusna jaja na panagjurski način

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3421341k106
Ukusna jaja na panagjurski način
Fotografije: Doni Niki
1 / 3
05/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
3
"Ukusna jaja na panagjurski način koja se spremaju za tili čas Pogledajte kako"

Potrebni sastojci

  • jaja - 9 komada (za tri porcije)
  • sir - 200 g
  • kiselo mleko - 2 kantice (po 400 g)
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika (maslac)
  • aleva paprika - 1 supena kašika, slatka
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću šerpu se sipa voda koja treba da provri.

Čim provri, smanjuje se ringla i razbijaju se jaja jedno po jedno - veoma pažljivo i sa niske udaljenosti. Mogu da se razbiju u kutlaču i da se se puštaju u blago ključalu vodu ili kao što sam ja uradila - stavila sam ih u silikonske kalupe.

Pazite da se se jaja ne zalepe za dno ili jedno za drugo. Kuvajte jaja dok jaja ne dobijete željenu čvrstine žumanca.

Ulje se zagreje na ringli, dodaje se aleva paprika, meša se kratko da ne bi zagorelo. Beli luk se presuje ili se sitno secka.

U tanjire izmrvite po malo sira, stavite nekoliko supenih kašika kiselog mleka, odozgo ponovo izmrvite sir i na njega stavite poširana jaja i zalijte sa malo zaprženog ulja.

Ukusna jaja na panagjurski način su gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: