Način pripreme
U šerpu se sipaju 2 litre vode.
Dodaje se sirće i so. Stavlja se da uzavri.
Kada voda uzavri, svako jaje se razbije u kutlaču i pažljivo se ubacuje u ključalu vodu.
Jaja su gotova za 3 minute, nakon čega se vade rešetkastom kašikom.
Beli luk se očisti i razbija u avanu.
Kozje kiselo mleko se sipa u posudu, dodaje se usitnjeni beli luk i 3 prstohvata soli.
Veoma dobro se izmepa.
Mleko se deli u tanjire.
Kozji sir se usitnjava i stavlja na kiselo mleko u tanjire.
Odozgo se stavljaju po 2 poširana jaja.
Maslac se istopi u kaseroli sa nelepljivim premazom.
Dodaje se aleva paprika i propržava se na srednjoj vatri, nakon čega se smesom zalivaju jaja na panagjurski način.
Servira se odmah čim budu gotova jaja na panagjurski način po receptu Ivana Zvezdeva.