Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Poširana jaja»Jaja na panagjurski način po receptu Zvezdeva

Jaja na panagjurski način po receptu Zvezdeva

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Jaja na panagjurski način po receptu Zvezdeva
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Jaja na panagjurski način sa kozjim sirom po receptu Ivana Zvezdeva - ukusnija sa kozjim sirom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 8 komada
  • kozje kiselo mleko - 500 g
  • beli luk - 2 čena
  • maslac - 100 g
  • kozji sir - 200 g
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • sirće - 2 supene kašike
  • so - 3 prstohvata + 3 prstohvata za vodu
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu se sipaju 2 litre vode.

Dodaje se sirće i so. Stavlja se da uzavri.

Kada voda uzavri, svako jaje se razbije u kutlaču i pažljivo se ubacuje u ključalu vodu.

Jaja su gotova za 3 minute, nakon čega se vade rešetkastom kašikom.

Beli luk se očisti i razbija u avanu.

Kozje kiselo mleko se sipa u posudu, dodaje se usitnjeni beli luk i 3 prstohvata soli.

Veoma dobro se izmepa.

Mleko se deli u tanjire.

Kozji sir se usitnjava i stavlja na kiselo mleko u tanjire.

Odozgo se stavljaju po 2 poširana jaja.

Maslac se istopi u kaseroli sa nelepljivim premazom.

Dodaje se aleva paprika i propržava se na srednjoj vatri, nakon čega se smesom zalivaju jaja na panagjurski način.

Servira se odmah čim budu gotova jaja na panagjurski način po receptu Ivana Zvezdeva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: