Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Miš-maš»Jaja na arapski način

Jaja na arapski način

K KK K
Kuvar
3910167
Jaja na arapski način
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Miriše kao šakšuka, sprema se kao šakšuka - sigurno je šakšuka"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 komad
  • beli luk - 3 struka, svež
  • paprika - 7 komada
  • paradajz - 1 tegla, kriške
  • jaja - 5 komada
  • so
  • ulje
  • šećer - 1 prstohvat
  • kumin
  • biber
  • aleva paparika
  • kari
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganj sa dnom koje se ne lepi stavite crveni luk iseckan na kolutove, pa ga stavite na tihu vatru sa malo ulja. Nakon toga dodajte sitno iseckan beli luk.

Pržite, dok ne dobije braon boju. Zatim iseckajte i paprike i stavite ih u tiganj, da omekšaju, dok sve vreme mešate, a onda dodajte i paradajz i ostavite tako da se sve zgusne.

Dodajte i začine, sve bez peršuna, koji se dodaje na kraju. Kada se jelo zgusne, pažljivo dodajte jaja, ali nemojte ih mutiti, pa stavite poklopac i neka se tako sve prži 10 minuta.

Zatim sklonite poklopac i jaja su gotova. Preko posipajte iseckan peršun i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: