Način pripreme
Skuvajte bundevu, ocedite je i promešajte je u posudi sa vurdom i sitno seckanim percima mladog luka. Posolite i dodajte biber.
Kvasac promešajte sa toplom vodom i šećerom i ostavite ga da se aktivira. Sipajte ga u sredinu brašna, dodajte so, ulje, umućena jaja, kiselo mleko sa umešanom sodom u njemu.
Umesite meko testo, ostavite ga da naraste oko 40 minuta.
Testo podelite na lopte veličine jabuke. Svaku loptu razvucite u malu okruglu koru. U sredinu kore stavite 1-2 kašike nadeva.
Krajeve kore sakupite i napravite svežanj. Okrenite i lagano razvucite paketić u lepinju. Na ovaj način formirajte sve lepinje.
Ugrejte tiganj, premazan uljem, i pecite lepinje sa obe strane, na jakoj vatri dok ne porumene. Izvadite ih i premažite maslacem. Jedite uz sveži paradajz.