Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Bavarska pita od šljiva

Bavarska pita od šljiva

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841022k242
Bavarska pita od šljiva
Fotografije: Ivelina
1 / 3
09/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Samo probajte parče mirisne i ukusne bavarske pite od šljiva da biste odmah osetili ukus dobrih stvari koje prave naše majke ili bake"

Potrebni sastojci

  • šljive - 750 g
  • brašno - 150 g
  • puding - 1 pakovanje
  • kravlji maslac - 120 g
  • šećer - 60 g, kristal
  • jaje - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • esencija ruma - nekoliko kapi
  • brašno - 100 g za mrvičasto testo
  • kravlji maslac - 75 g
  • kristal šećer - 50 g
  • cimet - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Bavarska pita od šljiva je lagana i ukusna poslastica koja se priprema sa Thrmomix uređajem tokom letnjih i jesenjih meseci, kada sazrevaju šljive, koje su, kako samo ime kaže, glavni sastojak pite.

Odlična slatka pita je i za doručak i kao užina i može se ukrasiti posipanjem šećera u prahu, što će je učiniti još ukusnijom.

Pre nego što pripremite pitu od šljiva, plodove pažljivo operite i osušite i isecite na male komade kako bi ostala netaknuta hranljiva svojstva.

Upravo su plave šljive, sa svojim istančanim ukusom, one koje čine naš kolač od šljiva neverovatno slatkim, sočnim i aromatičnim. Rum pojačava ukus voća, a maslac pomaže da testo postane mekano.

Za podlogu stavite sve sastojke za bazu u posudu uređaja: 20 sekendi na brzini 5.

Proverite testo, ako je veoma mekano dodajte 1 ili 2 kašike brašna.

Testo razvaljajte u kalup (prekriven papirom za pečenje) i dobro pritisnite.

Pokrijte površinu šljivama bez koštica i prepolovljenih, sa unutrašnjom stranom prema gore.

Za mrvičasto testo stavite sve sastojke za testo u posudu uređaja: 10 sekundi na brzini 4.

Izmrvite testo preko kolača od šljiva i pecite u prethodno zagrejanoj statičkoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Izvadite iz rerne, ostavite da se malo ohladi i pre serviranja pospite šećerom u prahu.

Samo probajte parče mirisne i ukusne bavarske pite od šljiva da biste odmah osetili ukus dobrih stvari koje su pravile naše majke ili bake. Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: