Način pripreme
Prvo pripremamo tečnu smesu. U posudi umutimo jaja sa šećerom.
U njih dodajemo ulje i ponovo mutimo.
U kiselo mleko sipamo vodu i nakon što provri dodaje u ostale sastojke.
Na kraju dodajemo i vanilu.
Brašno smo prethodno prosejali zajedno sa kakaom. Sipamo ga u tečnu smesu uz neprestano mešanje.
Uzimamo posudu za pečenje i sipamo smesu.
Stavljamo u prethodno zagrejanu renu na 180 stepeni i pečemo oko 30 minuta.
Nakon što je gotov ostavljamo ga da se ohladi.
Za to vreme spremamo preliv.
U malu šerpu stavljamo sveže mleko, šećer, maslac i kakao. Stavljamo na ringlu i ostavljamo da provri.
Treba da se dobije homogena smesa.
Ovom smesom prelivamo ohlađeni kolač, koji smo isekli na parčiće.
Po želji posipamo kokosovim brašnom.
Mokar kolač sa kakaom i kokosom je gotov.