Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Turšija od zelenog paradajza

Turšija od zelenog paradajza

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Turšija od zelenog paradajza
Fotografije: Liudmila
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
"Veoma dobar način za korišćenje zelenog paradajza"

Potrebni sastojci

  • zeleni paradajz - 1, 5 kg
  • so - 1 kašika na teglu od 800 g
  • šećer - po 1 kašičica na teglu
  • biber - u zrnu
  • beli luk - 1 glavica
  • sirće - 3 kašike na teglu
  • aspirin - 2 komada po tegli
  • voda - oko 1500 ml (vrela)
* merne jedinice

Način pripreme

Zeleni paradajz se opere i očisti od drški.

Ako je paradajz veliki, isecite ga na na dva ili više komada.

Na dno tegle stavite aspirin, so, šećer, biber i sirće. Odozgo se ređa zeleni paradajz i čenovi belog luka, stavljaju se grančice mirođije ili peršuna.

Kada se tegle dobro napune, u njih dolijte ključalu vodu i odmah ih zatvorite i okrenite poklopcima na dole. Tako ostaju oko 12 sati.

Naredna dva-tri dana okrećite tegle, naizmenično sa poklopcima na gore ili dole i ostavljajte ih deset do dvanaest sati.

Zatim čuvajte turšiju na hladnom mestu.

Turšija od zelenog paradajza je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: